Poznań Restaurant Week - jak to działa?

1/32

Igor Haloszka

Emocje na talerzach - to hasło przewodnie wiosennej edycji Restaurant Week w Polsce.

Festiwal, który po raz kolejny zagości w Poznaniu, w tym roku obejmie także nowe miasta: Słupsk i Rzeszów. Od imprezy, która miała dość skromny start, teraz festiwalowe dania zjemy aż w 13 miejscach: Warszawie, Krakowie, Trójmieście, Wrocławiu, Lublinie, Łodzi, Szczecinie, Białymstoku, Toruniu oraz na Śląsku.

Zasady Restaurant Week są proste. W wybranych restauracjach - tym razem w stolicy Wielkopolski będzie ich 31 - spróbujecie specjalnego, trzydaniowego menu festiwalowego. W wszystkich lokalach ujednolicono cenę posiłku - za przystawkę lub zupę, drugie danie i deser zapłacimy 39 zł. Większość restauracji przygotowała dwie wersje swoich menu: klasyczną oraz wegetariańską lub wegańską, ale niektóre zdecydowały się na dwie wersje mięsne.

Więcej na ten temat: restauracje, restaurant week
Tematy ważne dla Poznania
Tematy
Miejsca
Komunikacja
Edukacja
Ludzie
Praca