Fot. Lukasz Cynalewski / Agencja Wyborcza.pl
1 z 15
Miejsce 14. Cukiernia Piskorscy, Stary Browar, 69 pkt.
36,3 zł/kg
Seweryn Lipoński: Śmierdzący i niesmaczny.
Radosław Nawrot: W smaku brak akcji. Jem lewą stroną, prawą... i nic! Nic się nie dzieje.
Fot. Lukasz Cynalewski / Agencja Wyborcza.pl
2 z 15
Miejsce 13. Zagrodnicza, ul. Dąbrowskiego, 74 pkt.
38 zł/kg
Błażej Szydzisz: Gdzie się podziały orzechy?
Małgorzata Kreczmer: Jakiś aromat paskudny.
Joanna Leśniewska: Nadzienie zgrzyta między zębami, mam nadzieje, że ich sobie nie połamię
Seweryn Lipoński: Pachnie i smakuje jakoś tak sztucznie.
Fot. Lukasz Cynalewski / Agencja Wyborcza.pl
3 z 15
Miejsce 12. Łyskawa, ul. Zeylanda, 81 pkt.
35 zł/kg
Joanna Leśniewska: Strasznie spalony, jakbym jadła suchary.
Zofia Juszczak: Mało farszu, pyszne ciasto.
Radosław Nawrot: suchy, bułkowaty, jak ciasto drożdżowe.
Ludmiła Anannikova: Smakuje jak chleb, słabo pachnie.
Fot. Lukasz Cynalewski / Agencja Wyborcza.pl
4 z 15
Miejsce 11. Cukiernia Kandulscy, 84 pkt.
37 zł/kg
Joanna Leśniewska: Zdecydowanie za mało nadzienia i za dużo rodzynek.
Radosław Nawrot: To jest eksperyment smakowy, niestety nieudany.
Bartosz Nosal: Ciasto nierogalowe, nawet nie ćwierćfrancuskie.
Ludmiła Anannikova: Dobry, ale się rozpada.
Fot. Lukasz Cynalewski / Agencja Wyborcza.pl
5 z 15
Miejsce 10. Cukiernia Gruszecki, Stary Browar - Cafe Filigrando, 98 pkt.
10 zł/sztuka
Błażej Szydzisz: Bardzo mało orzechów.
Radosław Nawrot: Mak trochę chrzęści w zębach.
Dawid Pierz: Sztuczny zapach.
Fot. Lukasz Cynalewski / Agencja Wyborcza.pl
6 z 15
Miejsce 9. Słodki Kącik, Św. Marcin, 99 pkt.
39 zł/kg
Joanna Leśniewska: O co chodzi z tą truskawką?
Radosław Nawrot: Słodki, pyszny.
Bartosz Nosal: Rogal świętotruskawkowy.
Fot. Lukasz Cynalewski / Agencja Wyborcza.pl
7 z 15
Miejsce 8. Elite, ul. 3 Maja, 100 pkt.
41,8 zł/kg
Błażej Szydzisz: Wielki. Wygląda, jakby spuchł.
Joanna Leśniewska: To buła, a nie rogal!
Radosław Nawrot: Po co tyle rodzynek!?
Bartosz Nosal: Nie jestem zwolennikiem dużych rodzynek w rogalach - jak tu.
Fot. Lukasz Cynalewski / Agencja Wyborcza.pl
8 z 15
Miejsce 7. Fawor, ul. 3 Maja, 108 pkt.
35,5 zł/kg
Błażej Szydzisz: Nieco koślawy
Małgorzata Kreczmer: Za mało masy.
Joanna Leśniewska: Mam wrażenie jakbym jadła kluskę, jest strasznie zbity.
Radosław Nawrot: Taki ładny rogal, a takie śladowe ilości nadzienia - nieładnie. I pachnie mi Japonią.
Bartosz Nosal: W kształcie tendencja piramidalna.
Fot. Lukasz Cynalewski / Agencja Wyborcza.pl
9 z 15
Miejsce 6. Hotel Rzymski, al. Marcinkowskiego, 112 pkt.
35 zł/kg
Błażej Szydzisz: Zapaćkany miazgą orzechową.
Joanna Leśniewska: Pachnie jak słone paluszki.
Radosław Nawrot: Ładny zapach orzechów włoskich.
Bartosz Nosal: Wygląda jak nestor rogali, dobre orzeszki, gorsze nadzienie.
Fot. Lukasz Cynalewski / Agencja Wyborcza.pl
10 z 15
Miejsce 5. Liczbańscy. ul. 28 Czerwca 173, 115 pkt.
34 zł/kg
Błażej Szydzisz: Lekko koślawy, ale apetyczny.
Ludmiła Anannikova: Po prostu nijaki.
Ernest Jagodziński: Zapach? Jakiś tam jest, ale tylko jakiś.
Fot. Lukasz Cynalewski / Agencja Wyborcza.pl
11 z 15
Miejsce 4. Różany Potok, ul. Mickiewicza, 119 pkt.
38 zł/kg
Błażej Szydzisz: Niezły, choć mało nadzienia.
Zofia Juszczak: Ładne ciasto.
Radosław Nawrot: Dość słodki. Dobry łobuz, naprawdę.
Seweryn Lipoński: Lukier ratuje sytuacje.
Fot. Lukasz Cynalewski / Agencja Wyborcza.pl
12 z 15
Miejsce 3. Społem Expressowa, 128 pkt.
36 zł/kg
Błażej Szydzisz: Za mocno lukrowany.
Małgorzata Kreczmer: Nadzienie jest zbyt lepkie.
Radosław Nawrot: Lekko gumowaty, ale i tak go kocham.
Dawid Pierz: Twarde, ale smaczne ciasto.
Seweryn Lipoński: Tak! Podoba mi się, jak wygląda i smakuje.
Fot. Lukasz Cynalewski / Agencja Wyborcza.pl
13 z 15
Miejsce 2. Cukiernia Passionata, hotel Mercure, 142 pkt.
49 zł/kg
Błażej Szydzisz: Zbyt mocno zmielone orzechy.
Małgorzata Kreczmer: Najlepszy zapach.
Joanna Leśniewska: Nie wygląda na rogala, tylko na drożdżówkę.
Radosław Nawrot: Czuć skórkę pomarańczową i rodzynki. Bardzo słodki.
Fot. Lukasz Cynalewski / Agencja Wyborcza.pl
14 z 15
Miejsce 1. Weber, al. Wielkopolska. 148 pkt.,
36 zł/kg
Błażej Szydzisz: ładny, pyszny. Mniam!
Małgorzata Kreczmer: Najładniejszy, najlepszy.
Joanna Leśniewska: Niestety ma na sobie orzechy arachidowe, a to trochę burzy smak.
Małgorzata Balcerek: Bardzo zgrabny.
Wszystkie komentarze