Na Sołaczu: kosz z Kombinatu
Właściciele jeżyckiego Kombinatu najpierw wykombinowali, że będą serwować 'polskie tapas' - małe przekąski inspirowane tradycyjną polską i wielkopolską kuchnią. Dwa lata później wymyślili, jak rozszerzyć spowierzchnię stolikową knajpy bez zastawiania chodnika kolejnym krzesłami: od niedawna dania serwowane przez Kombinat można zamawiać także w parku Sołackim.
Jak to działa? Najpierw musimy znaleźć dyżurującego w parku przedstawiciela (lub przedstawicielkę) Kombinatu. Zwykle spotkamy go na leżaku nad stawem, gdzieś na wysokości placu zabaw. Rozpoznamy go po chorągiewce z nazwą knajpy, którą ma przy sobie. Od parkowego kelnera dostajemy koc, który rozkładamy w zasięgu jego wzroku - chodzi o to, by znalazł nas, gdy jedzenie przyjedzie.
Kosz kosztuje 40 zł i zawiera cztery mini dania z Kombinatu (dobieramy je samodzielnie z aktualnego menu), dwie porcie ciasta, dwie butelki kombinatowej domowej lemoniady, sosy, pieczywo, talerze, sztućce, serwetki. Do tego podstawowego zestawu domówić możemy dowolną liczbę pojedynczych dań, w stałej dla lokalu cenie (4 zł).
fot. Karolina Joanna Juszczak
Wszystkie komentarze