Tłusty czwartek 2016. Ranking pączków - jak testowaliśmy?
We wtorek rano objechaliśmy 12 cukierni w Poznaniu, kupując po trzy ciastka, anonimowo i nie nadmieniając, że chodzi o ranking "Wyborczej". Następnie wypieki opatrzyliśmy losowo dobranymi numerami, tak by jurorzy nie wiedzieli, z której cukierni pączka testują.
ŁUKASZ CYNALEWSKI
Każdy z pączków mógł zgarnąć maksymalnie 20 punktów - po pięć za wygląd, zapach, smak i nadzienie, a więc w sumie 200. Pączki oceniali z nami zwycięzca programu Top Chef - szef Tomasz Purol z restauracji Blow Up Hall 5050, Karolina Bajon - menedżerka Akademii Gotowana The Best Food, autorka bloga Alibaby Alicja Krystek oraz siedmioro dziennikarzy i pracowników działu sprzedaży.
ŁUKASZ CYNALEWSKI
Wszystkie komentarze