Walentynki 2016 Poznań - restauracja Blow Up Hall 5050
- Właśnie w oparciu o afrodyzjaki przygotowałem nasze walentynkowe menu - wyjaśnia Tomasz Purol, szef restauracji Blow Up Hall 5050 w Starym Browarze. - Użyjemy m.in. krewetek, selera, lubczyku, kolendry, chilli czy czekolady, uznawanych za afrodyzjaki. Menu absolutnie nie jest ciężkie, tak by po kolacji, móc dalej cieszyć się wieczorem, a nie cierpieć z przejedzenia - opowiada z uśmiechem Purol.
Czterodaniowy walentynkowy zestaw składa się z tatara z tuńczyka z marynowaną rzepą, suszonymi pomidorami, kolendrą i majonezem truflowym, jako przystawki, bulionu z perliczki z kluseczkami z lubczykiem, krewetką i chili.
Goście będą mieli do wyboru jedno z dwóch dań głównych: filet z labraksa z małżami, kaszą kuskus z zielonym groszkiem, kolendrą, szpinakiem, pomidorami malinowymi i bulionem krewetkowym lub rostbef wołowy ze skorzonerą, purée z selera, topinamburem, marchewką i konfiturą z czerwonej cebuli i sosem chrzanowym. Zwieńczeniem posiłku będzie mus z białej czekolady z purée truskawkowym z pieprzem cayenne, marakują, czekoladową bezą i lodami z gorzkiej czekolady. Menu będzie dostępne od piątku do niedzieli w cenie 250 zł/parę.
Wszystkie komentarze