Więcej
    Komentarze
    Nie lubię wytykać błędów kolegom po piórze, ale nie można się wykazywać brakiem wiedzy. Przy Platinum Palace, pomijam, że restauracja nazywa się enyoj.Restaurant, umieszczenie zdjęcia z Dominikiem Brodziakiem to już totalna indolencja. Informuję, że Domino nie pracuje tam już ponad pół roku. Jest szefem kuchni w Hotelu Park. No, ale pisać każdy może... Gazetę robić też. Juliusz Podolski
    już oceniałe(a)ś
    2
    0
    I co tu poradzić. A powiedźcie mi, jaka Wy polecacie w mieście np. pizzerie? Najlepiej żeby była w niej możliwość zamawiania do domu. Kojarzy ktoś może esatto-pizza.com.pl ?
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    Nie moge sie doczekac kiedy w POznanskich restauracjach bedzie mozna zjesc Filet Mignon z slynnej japonskiej wolowiny Wagyu Beef. U dobrego rzeznika cztery 4 osmiouncjowe steki mozna nabyc za $279 czyli niecale 1 200 za kilogram . Cena obiadu z polfuntowym stekiem Wagyu Filet Mignon powina sie zamknac w cenie 1 000 zlotych . Oczywiscie , do tego znakomitego miesa nalezy sie spodziewac ze POznanskie restauracje zaimportuja sol spozywcza z Niemiec i nie beda uzuwac soli drogowej ktora sypia do tanich obiadow za stowe ??!!! (Nie wiem dlaczego POlskie buractwo tak sie zachwyca osmiorniczkami , przeciez w krajach rozwinietych squid to tanie jedzenie ?!!!)
    @rockville Myślę, że powinien Pan zwrócić honor szefom kuchni. Zapewniam Pana, że używają sole od polskiej ciechocińskiej (znakomitej) po najróżniejsze z całego świata, nie tylko z Niemiec. Czy według Pana tylko japońska wołowina jest dobra bo droga. Ja znam kilka fajnych tanich dań, które mogą być znakomite, jak dobre pieczywo z oliwą z ostreopestu i solą ciechocińską czy spaghetti aglio, olio e peperoncino. A jeśłi chodzi i wołowinę Wagyu, jeśli Pan jej nie próbował, to nie wiem czy będzie Pan, aż tak bardzo zadowolony po jej zjedzeniu.
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    tandeta, kicz i popkomercja. nie zamierzam ani grosza wydać z okazji tego święta-wydmuszki, gdzie sprzedawcy się qr*ią żeby zarobić jak najwięcej na naiwności zakochanych.
    już oceniałe(a)ś
    1
    1
    Prosze Pana , japonska wolowina Wagyu jest dobra nie dlatego , ze jest droga tylko ze wzgledu na diete i srodowisko w ktorym dojrzewaja zwierzeta . Jesli upoluje dzika w Strzeszynku to nie bede go jadl poniewaz mieso z dzika zywiacego sie miejskimi odpadami nie jest smaczne i nadaje sie tylko na sprzedaz do restauracji . Szef kuchni (jak Pan pisze ?) to nie szef tylko chef podobnie jak fudtrok to nie food truck - chef ma tyko jedno zadanie , przyniesc wlascicielowi, restauracji jak namwiekszy zysk ??! Jesli potrafi z chinskiego karpoa blotneggo zrobic znakomity tatar z lososia czy halibuta w panierce tym wiekszy zysk restauracji - o calamari z posiekanych odbycikow wieprzowych nie wspomne!. Sugeruje Pan , ze nie jadlem Wagyu i nie wieem o czym pisze a Pan jadl i nie smakowala . Jak bym napisal , ze mam drozszy zegarek niz Pan to gawiedz powie : "" ale mu dowalil ??"" !
    @rockville 1. Szanowny Panie ja wiem co to jest wołowina Wagyu i jak jest prowadzona hodowla. 2.Nie rozumiem Pana nienawiści i nie boję się tego napisać nienawiści do świata gastronomi. Kucharz oszust, restaurator oszust, a ludzie jedzący w nich to nie świadomi oszukiwania pochłaniacze paszy. Jedyny smakosz i uczciwy to Pan. Zapewniam Pana, że w tym momencie obraził Pan wielu uczciwych ludzi z gastronomii. 3. Powiem Panu, że nie znam oszustw, które Pan opisuje i nie widziałem tego. Poza tym, obraża Pan moje poczucie smaku, znajomość tematu. Zresztą nie tylko mój, ale wielu ludzi zajmujących się zawodowo krytyką kulinarną. Swoją drogą ciekaw jestem skąd Pan wie, ze kalmary można zastąpićwieprzowym odbytem. Czyżby z własnego dośiadczenia. 4, Nie sugeruję, że Pan nie jadł japońskiej wołowiny, bo to łatwiej zjeść w Polsce niż świeżego Duriana. 5. Szkoda, że ma Pan tak mały szacunek dla ludzi, bo ja bym się nie ośmielił napisać o czytelnikach naszej wymiany zdań gawiedź. Z prostej przyczyny szanuję swoich rozmówców, bo tak mnie wychowano i tak mnie ukształtowało życie zawodowe.
    już oceniałe(a)ś
    0
    0