A Nóż Widelec (fot. Dziamski Studio)
Restauracja A nóż widelec w Poznaniu
Ocena przewodnika: trzy czapki, 15/20 pkt
Opinia z przewodnika:"Szef kuchni odwołuje się do wielkopolskiej tradycji kulinarnej. Miedzy innymi do smaków dzieciństwa, czego przykładem jest chłodnik wiśniowy na maślance z kołdunami wypełnionymi twarożkiem". Według przewodnika warto skosztować wieprzowiny na trzy sposoby, dania składającego się z delikatnej polędwiczki, policzków i panierowanej kaszanki.
A Nóż Widelec (fot. Dziamski Studio)
Szef kuchni: Michał Kuter
Adres: ul. Czechosłowacka 133
Pozycje z menu: wielkopolska zupa ślepe ryby, szczawiowa z jajkiem przepiórczym, comber z królika, grillowany stek z dojrzałej polędwicy wołowej, filet z wielkopolskiego sandacza, czekoladowa kula
Przykładowe ceny z przewodnika: przystawka 20 zł, danie główne 41 zł, deser 19 zł
Wszystkie komentarze