Menu 1:
Przystawka: gołąbek w liściach botwiny - udziec cielęcy, zielona pszenica, liść botwiny, szalotka, pomidor, tymianek, lubczyk
Danie główne: bliny z jeleniem - polędwica z jelenia, bliny z mąki teff i gryczanej, grzyby enoki, czerwona papryka, ogórek, nasiona cebuli, sól wędzona, tamarynd, musztardowiec, mizuna
Deser: ciasto czekoladowe - gorzka czekolada, melasa z granatów, rabarbar, pomarańcza, mascarpone, maliny, ziarna wiśni wonnej
Menu 2:
Przystawka: mizeria - ogórek, rzodkiewka, jogurt z mleka migdałowego, dymka, mięta, świeży estragon, sól himalajska, mak
Danie główne: kiełkujący dziki ryż na młodej kapuście - kiełkujący dziki ryż, czarny ryż, młoda modra kapusta, groszek cukrowy, ciecierzyca, rzepa, fenkuł, kiszone cytryny, marchewka, pistacje, olej ryżowy, babka płesznik, czarny czosnek
Deser: budyń żurawinowy - żurawina, mleko kokosowe, chia, pyłek pszczeli, kardamon, cukier kokosowy
ul. Matejki 68
Wszystkie komentarze