Najlepsze restauracje Gault&Millau w Poznaniu 2018 - A nóż widelec, Autentyk, Avocado
A nóż widelec
Ocena z przewodnika: trzy czapki, 15/20 pkt
Opinia z przewodnika: "Karta bardzo krótka, oferująca dania sezonowe, jak również klasykę kuchni polskiej, w tym rosół i pierogi ruskie. Legendą już obrósł tutejszy mistrzowski schabowy z puree ziemniaczanym i mizerią. Być może to najlepszy schabowy w Polsce!"
Szef kuchni: Michał Kuter
Adres: ul. Czechosłowacka 133
Autentyk Kuchnia i Ludzie
Ocena z przewodnika: dwie czapki, 13,5/20 pkt
Opinia z przewodnika: "To bez wątpienia kulinarna sensacja sezonu. Jeden z najzdolniejszych szefów Wielkopolski po latach triumfów otworzył własną restaurację i zrobił to doprawdy z przytupem! Popisowa zupa rybna na mleczku kokosowym, staje w szranki ze smażonym udonem z wołowiną i bambusem".
Szef kuchni: Ernest Jagodziński
Adres: ul. Grunwaldzka 248
Bartosz Dziamski
Avocado
Ocena z przewodnika: 10,5/20 pkt
Opinia z przewodnika: "Oprócz nazwy lokalu sam owoc obecny jest w większości pozycji krótkiej i zachęcającej karty dań. Awokado od postacią guacamole, sosu czy oleju sprawdza się tu niezależnie od aktora pierwszoplanowego wybranej przez was potrawy".
Szef kuchni: Łukasz Wącirz
Adres: ul. Dąbrowskiego 29
Wszystkie komentarze